keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Berliinistä Prahaan.

Hee! Hiljaista Saksanrintamalla, tiedetään. Olen ollut menossa pää kolmantena jalkana niin, ettei ole oikein pysynyt jäädä tuleen makaamaan. Tuossa viikon verran takaperin keksittiin työkaverin kanssa, että pitäisi lähteä ex tempore johonkin Berliinistä. Täältä kun pääsee niin kivasti lentämällä vähän minne haluaa. Ensin oli ideana lähteä Lontooseen, sitten ajatus siirtyi Sloveniaan.. Lopulta päädyttiin junamatkaan, joka vei Prahaan. Vajaat viisi tuntia junassa ja Tsekkien puolelle päästiin.

Dresdenin kautta junalla!
 Hauskaa oli se, että torstaina alkoi tuntua kutinaa kurkussa. No, kipeäksihän sitä sitten piti tulla juuri ennen lähtöä! Päästiin perille perjantaina, niin eikös mulla sitten katoa ensimmäisen illan jälkeen makuaisti koko viikonlopuksi. Voittoa. Mutta pääsin sentään juomaan oluset ennen kuin lähti kaikki makunystyrät lomille.
Staropramenia hanasta.  Oli hyvää.
 Vaikken oikein olusen ystävä olekaan ihmeemmin, pakko myöntää että tsekkiläiset osaavat hommansa. Kyllä tuota pystyi juomaan, maistuikin miellyttävälle, eikä ollut edes hinnalla pilattu!
Kuppilassa oli kurpitsa. Arvostin.
Vaikka mentiinkin metrolla pariin otteeseen, oli pakko testata myös takseja. Taksikuskit oli ihan pimeitä. Ensimmäinen hoki "Festpreiz Festpreiz 10 euro" ja ajoi ilmeisesti omaa henkilöautoaan. Oli vähän jännäkakka housussa, että mihinkähän tällä päädytään. Löytyi hotelli kuitenkin. Toisella kertaa kuski vaikutti kauhean vihaiselta sen jälkeen kun matka oli maksettu. Hämmentävää.
Metrotunneli. Syvällä.
Siinä odotellessa..
 Ja julkiset, niin! Oli aika erikoisjännää mennä metroon. Se oli oikeasti tosi syvällä maan alla. Hiukan flunssapöpperöisenä noihin liukuportaisiin ja huimaus oli taattu. Meno oli tosi hidasta ja seinille kiinnitetyt mainokset oli laitettu vinoon kaltevan liukuportaan suuntaisesti. Tiedä sitten mikä logiikka siinäkin oli, mutta ei auttanut huimaukseen!
Joku kirkko.
 Meikäläisen turisteilut tunnetaan. En ole vielä käynyt edes Berliinin nähtävyyksiä läpi (häpeä). Tulee sekin korjattua varmaan tässä ensi viikonloppuna kun tulee vieraita Suomesta. Ei ihmeemmin kiinnostanut kierrellä nähtävyyksiä, joten ne jäi tämän valokuvan tasolle. Valo osui kivasti tohon kirkkoon niin ajattelin napata kuvan.
Viiniä ja lihaa!
 Lämmin viini oli joku juttu Prahassa. Myyjä silpas isosta köntistä lihaa 100g palasen, sen kylkeen leipää ja lämmintä viiniä. Oli aika kiva yhdistelmä, varsinkin kun makuaisti melkein toimi jotenkin. Harmittaa jälkikäteen, kun en oikein tiedä tarkemmin miltä maistui, heh.
Terkkuja Prahasta!
Oli ihan mahtava reissu, varsinkin kun se oli niin spontaani ja suunnittelematon päätös vain lähteä johonkin. Näitä pitää tehdä lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti