sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Koko kevään syyssää

Joo, vettä on tullut. Tänään oli oikeastaan ensimmäinen kevätpäivä. Linnut karjuu pihalla ja lumet on vihdoin sulaneet pois. Ihmiset on terasseilla ja kahviloissa, teepaidoissa! Tätä olen odottanut, pitkään ja hartaasti.

Tosin alkaa tämä aika Saksassa myös huveta. Puolitoista kuukautta enää jäljellä työharjoittelua ja opinnäytteen kirjoittamista. Hyvin on sujunut, ensimmäinen luonnos kirjoituksesta tulee valmiiksi aikataulun mukaisesti ja menee tarkastukseen sekä sisällön että kieliasun puolesta. Tuntuu hyvältä, että sain koko homman pakettiin 5 kuukauden aikana. Monilla se kun tuntuu venyvän ja jäävän painamaan, etenkin kun on töitä.

Tässä on pikkuhiljaa sitten päätöksen paikka. Olen nimittäin vielä siinä työkokemus-kierteessä, jossa tarvitsisi enemmän kokemusta päästäkseen mihinkään sisään. Mutta mistä sitä kokemusta saa, jos kukaan ei ota harjoitteluun tai junioriksi? Olen jo päässyt Woogalle ja mulla olisi myös mahdollisuus jatkaa, jos tiimi tarvitsee mun työpanosta. Tällä hetkellä tuntuu, että voisin saada homman, jos vain sanon sen haluavani ja tekeväni parhaani sen eteen.

Hommassa on kuitenkin pari mutkaa. Haluaisin mieluusti lähemmäs Suomea töihin. Ajattelin Ruotsia, koska saisi tuon kaverin raahattua sinne mukaan, eikä tarvitsisi yksin mennä. Mutta ongelma on työn saaminen. Toisekseen, mulla on vielä koulua vuosi jäljellä (tuntuu melkein, ettei se lopu ollenkaan!). Multa jäi vaihto-opiskelut väliin työharjoittelun takia, joten opintopisteitä puuttuu vielä jonkin verran. Ei kuitenkaan liikaa täällä työskentelemisen estämiseksi.. Ja uskon pystyväni hoitamaan koulun pois alta myös samaan aikaan töiden kanssa.

Yksi ongelma on opintotuki ja asumislisä, joita olen korotettuna nostanut tässä vuoden alusta lähtien. Koska en saisi sitten tienata yli 18 000e vuoden aikana, saattaisi työnteosta koitua ongelmia, jos olisin loppuvuoden täällä. Luovutin jo ensi kuun opintotuen pois, jotta voin tehdä ratkaisun opintotuen takaisinmaksusta tältä vuodelta. Se olisi noin 1800e.. Eli aika paljon. Onneksi olen tajunnut säästää ajoissa.

Käytännössä haluaisin ja voisin helposti jäädä tänne töihin omasta puolestani. Se olisi varmasti urani kannalta hyvä ratkaisu, etenkin sitten kun olen saanut koulutkin käytyä. Tässä on noin pari viikkoa aikaa päättää, haluanko jäädä vai en. En vielä tiedä, mutta pian pitäisi alkaa fiilistellä oikeaa ratkaisua. Ollaan jo irtisanottu asunnosta vuokrasopimus.. Eli jos jään, pitää aloittaa asuntorumba uudestaan.

Erikoisjännä raportti päättyy tältä erää. Mulla on ens viikolla synttärit.

Synttärimuffinssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti